Skip to main content

Haven Evenementen Service biedt dé oplossing voor nieuwe regelgeving softcups

Vanaf januari 2024 mogen er geen plastic wegwerpverpakkingen (zoals plastic bierglazen) worden gebruikt voor klanten die ter plekke eten en drinken.
Misschien dacht je dat je daarom voor jouw dorpsfeest of festival over moet op een harde plastic bierbekers.

Vanaf 1 januari 2024 zijn de volgende regels van toepassing omtrent softcups:

  1. Voor gesloten evenementen (festivals, dorpsfeesten) blijft het gebruik van eenmalige plastic bekers toegestaan, op de voorwaarde dat minimaal 75% van de bekers moet worden ingezameld voor hoogwaardige recycling (van beker naar beker).
  2. Op openbare evenementen (braderieën, horecagelegenheden) wordt er (sinds 1 juli 2023) een extra bedrag in rekening gebracht voor eenmalige plastic bekers. Bezoekers moeten ook kunnen kiezen voor een herbruikbaar alternatief of zelf meegebrachte beker.

De oplossing

In samenwerking met Bordex Packaging leveren wij softcups die voor meer dan 90% gerecycled worden tot nieuwe cups. Deze bekers zijn al leverbaar vanaf 3,5 cent per stuk (€ 35,- per doos van 1000 cups). Dit is veel voordeliger dan hard cups (14 cent per stuk). Dat betekent een besparing van ruim € 100,- per doos van 1000 cups. Deze bekers laten wij na het evenement ophalen. Ook leveren wij inzamelboxen of speciale inzamel rolcontainers voor de gebruikte cups.

Na de recycling ontvang je het certificaat met het genoemde recyclepercentage.
Deze kun je naar de vergunningverlener zenden. Op die manier is de cyclus weer rond.